HABER DETAYI

Mart 8, 2020 1:22 pm

Van’da Genç Umutlarla Mutlu Yarınlara projesi hayata geçirildi

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Çocuk ve Gençlerin Olumsuz İnternet Bağımlılığı ve Sağlıklı Teknoloji Kullanımı, Obezite İle Mücadele, Sağlıklı Yaşam Kültürü ve Fiziksel Egzersizlerin Önemi, Gençlerde Madde Bağımlılığı Belirtileri, Zararları, Baş Etme Yolları ve Önleme çalışmaları kapsamında “Genç Umutlarla Mutlu Yarınlara” projesi hayata geçti.

Proje kapsamında, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile farklı kurumlar arasında imzalanan protokol gereği, Şehit İbrahim Karaoğlan Lisesi, Vangölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Memursen Mehmet Akif İnan Ortaokulu, Şehit Nurettin Türkmen Ortaokulu, Vali Adnan Darenderiler Ortaokulu, Bahçesaray Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karpuzalan Ortaokulu ve Tunca Uras Ortaokulunda müzik, resim ve hat sanatı malzemeleri dağıtılarak atölyeler kuruldu.

Malzeme dağıtımı yapılan okullarda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. döneminde konser ve sergi oluşturmaları sağlanacak.

Çalışma kapsamında ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere konferanslar da düzenlenecektir.

Çalışma çerçevesinde, Çocuk ve Gençlerin Olumsuz İnternet Bağımlılığı ve Sağlıklı Teknoloji Kullanımı Konferansı: İl MEM Bilgi İşlem / Fatih Projesi Biriminden Mehmet Tayyar Türkoğlu ve İsmail Bayram tarafından konferans verilecek.

Obezite İle Mücadele, Sağlıklı Yaşam Kültürü ve Fiziksel Egzersizlerin Önemi Konferansı ise İl MEM AR-GE Birimi Proje Uzmanı Selma Yazlık tarafından verileceği belirtilirken, Gençlerde Madde Bağımlılığı Belirtileri, Zararları, Baş Etme Yolları ve Önleme Çalışmaları Konferansı ise

İl MEM İSG Okul Sağlığı Birimi Sağlık Hizmetleri Uzmanı Nurdan Kılavuz tarafından verileceği belirtildi.

Proje ortakları ve iştirakçileri ise, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden oluştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.